FAQ Busvervoer:

1) Q: Moet ik betalen voor vervoer?
A: Vervoer is gratis voor leden van AOb en FNV. Niet-leden of leden van andere vakbonden betalen € 16,00 voor de reis. Leden van het FvOv kunnen hun reiskosten declareren.

2) Q: Waarom gaat de ene staker met de trein en de andere met de bus?
A: We verwachten veel stakers in Den Haag. Op last van de politie en om de logistiek zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om het verkeer te verdelen over verschillende soorten vervoer. Op basis van de ingegeven postcode word je ingedeeld voor de trein of de bus.

3) Q: Moeten stakers die met de bus willen, zich persoonlijk aanmelden voor het busvervoer of kan ik dat ook gezamenlijk doen?
A: Je kunt je persoonlijk aanmelden via de website. Dan kun je opstappen op een van de opstaplocaties of een treinkaartje downloaden. Wil je een bus voor de hele school of het schoolbestuur reserveren, dan kan dat ook. Eén persoon reserveert dan de bus voor minimaal 40 personen en is verantwoordelijk voor de betaling.

4) Q: Wanneer weet ik hoe laat (en waar) mijn bus vertrekt?
A: Op woensdag 13 maart vanaf 18:00 uur worden de vertrektijden gecommuniceerd op de website www.vervoeronderwijsstaking.nl, uitsluitend voor de individuele boekers.

5) Q: Op onze school is een bus gereserveerd. Ik heb mij eerder niet opgegeven, maar ik wil toch graag nog mee. Kan dat?
A: Nee, als de bus eenmaal is gereserveerd en de passagiers doorgegeven zijn, kunnen er geen passagiers toegevoegd worden. Nieuwe passagiers dienen zich individueel aan te melden op de website en te vertrekken vanaf een van de opstaplocaties.

6) Q: Ik ben door omstandigheden niet in staat geweest om mij op te geven voor de bus. Kan ik mij na 12 maart 16.00 uur toch nog opgeven?
A: Nee, helaas is dat logistiek niet mogelijk. Je zult met eigen of met het openbaar vervoer moeten komen.

7) Q: Ik wil graag een bus reserveren met mijn school, maar we hebben geen 40 buspassagiers. Kan dat toch geregeld worden?
A: Indien het aantal onder de 40 passagiers blijft steken, is dat niet mogelijk. Wel is het mogelijk om een gezamenlijke bus te reserveren met meerdere scholen of met het gehele schoolbestuur. Je kunt via deze website ook een bus reserveren voor minder personen, deze bus is dan volledig voor eigen rekening.

8) Q: Is het mogelijk om een bus te reserveren voor meerdere scholen (uit een dorp of stad) van verschillende schoolbesturen?
A: Ja, dat is mogelijk. Op de bus is alleen één contactpersoon. Hij of zij is verantwoordelijk voor alle passagiers van de diverse scholen. Verder kan er maar één opstaplocatie gekozen worden.

9) Q: We hebben een bus gereserveerd voor onze school (ons schoolbestuur). De bus heeft een contactpersoon. Wat is de rol van deze contactpersoon?
A: De contactpersoon reserveert de bus. Hij of zij geeft alle contactgegevens door van alle passagiers (zowel leden als niet-leden). Leden van AOb en FNV reizen gratis, leden van de FvOv betalen op deze website hun vervoer en kunnen dit achteraf declareren. De contactpersoon betaalt het bedrag voor de andere passagiers. Verder is de contactpersoon er verantwoordelijk voor dat alle passagiers aanwezig zijn op de dag van vertrek. Bij calamiteiten kan de contactpersoon contact opnemen met de busmaatschappij via een speciaal telefoonnummer. De contactpersoon is zelf ook bereikbaar via zijn of haar mobiele telefoon.

10) Q: Wij willen wel staken, maar eigenlijk niet naar Den Haag komen. Kan dat?
A: Het is belangrijk dat alle stakers naar de manifestatie in Den Haag komen. Zonder stakingsregistratie ben je als staker niet zichtbaar. Kom dus met zoveel mogelijk collega’s naar de manifestatie in Den Haag.

11) Q: Is er eten en drinken te krijgen in de bus?
A: Nee, tijdens de busreis zorg je zelf voor eten en drinken. Denk wel aan de veiligheid en neem geen scherpe voorwerpen (bijv. blik en glas) mee. Tijdens de manifestatie op het Malieveld in Den Haag is voldoende eten en drinken verkrijgbaar.

12). Q; We komen met de bus naar Den Haag. Kunnen wij alvast actiemateriaal van de manifestatie (petjes, sjaaltjes e.d.) krijgen in de bus?
A: Nee, we delen tijdens de manifestatie op 15 maart geen actiemateriaal uit.

13) Q: Ik ben geen lid van AOb of FNV. Kan ik dan toch gratis met de bus?
A: Nee, ben je geen lid van deze bonden of lid van een andere vakbond, dan betaal je € 16,00 voor de rit.

14) Q: Ik ben geen lid van AOb of FNV, maar ik wil graag lid worden? Kan dat?
A: Ja, je kunt (versneld) lid worden van de bonden AOb en FNV. Zo snel mogelijk zal er een lidmaatschapsnummer en stakingsoproep toegestuurd worden. Daarna kun je je aanmelden op de buswebsite en gratis met de bus naar de manifestatie in Den Haag. www.aob.nl/lid-worden of www.fnv.nl

15) Q:Krijg ik een entreebewijs voor de bus?
A:Ja, nadat je jouw plek in de bus hebt gereserveerd, ontvang je online een busticket. Neem deze geprint mee of laat hem zien op je smartphone. Zonder busticket kun je niet mee met de bus. Wanneer je met een groepsbus gaat dan krijgt de contactpersoon van bus een gezamenlijke busticket voor alle buspassagiers.

16) Q. We hebben nog andere vragen over de manifestatie.
A: Voor meer informatie over de manifestatie in Den Haag ga je naar de website van de bonden https://www.aob.nl/acties-en-landelijke-staking/ of https://www.fnv.nl/cao-sector/overheid of www.fvov.nl

17) Q: Ik heb geen bevestiging ontvangen van de boeking op deze site, wat moet ik doen?
A: Wanneer je geen bevestiging van jouw boeking hebt ontvangen, kijk dan eerst in de spambox. Staat de bevestiging daar ook niet in, mail dan naar geenbevestigingontvangen@vervoeronderwijsstaking.nl en wij gaan het voor je uitzoeken.